Uw voeten, onze zorg.

Behandelingen

Een podotherapeut beschikt over verschillende behandelmogelijkheden om uw klachten te verhelpen.

Siliconen orthese

Met behulp van een siliconen orthese is de podotherapeut in staat om de stand van uw tenen te beinvloeden, hierbij kan men denken aan het corrigeren van een scheefstand van een of meerdere tenen. Maar ook het beschermen van gevoelige of pijnlijke plekken tussen de tenen kan met een siliconen orthese, een siliconen orthese wordt daarom ook veel gebruikt bij het behandelen van likdoorns tussen de tenen.Podotherapie Uitterhoeve 56

Afhankelijk van het doel van de orthese kan de podotherapeut verschillende soorten siliconen inzetten, zo kan er gekozen worden voor zowel zachte als harde siliconen.

 

Nagelbeugel

Met behulp van een nagelbeugel wordt de vorm van de nagel gecorrigeerd. Het gebruik van nagelbeugels wordt ingezet bij een afwijkende groei van de nagels, bij voorbeeld bij tunnelgroei van de nagel waardoor ingroei van de nagel kan ontstaan. 

 

Voorlopige therapie

Een voorlopige therapie wordt ingezet als aanvulling of in afwachting van een permanente therapie. Hierbij kan men denken aan het drukvrij leggen van een wond middels vilttherapie of het plaatsen van een taping bij een peesontsteking. Ook een tijdelijk aanpassing van de schoen behoort tot de mogelijkheden.

 

Voetbehandeling/wondbehandeling

Voor het verwijderen van eelt, likdoorns en behandelen van nagels kan men bij de podotherapeut terecht als er sprake is van een risicovoet bij reuma, diabetes mellitus en/of vaatlijden. In de meeste gevallen kunt u voor deze behandelingen bij de pedicure terecht. Echter indien er sprake is van wondverzorging of een hoog risico op complicaties, dan kan de podotherapeut er voor kiezen om zelf de voetverzorging tijdelijk op zich te nemen.